Data: 2008-08-20 18:47:09
Temat: Re: papryka
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <g8hoj8$s4g$1@atlantis.news.neostrada.pl>,
"szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net> wrote:
> Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisal w wiadomosci
> news:wlalos-8EF0F1.20160120082008@news.onet.pl...
>
> > Oryginalny przepis na leczo znajdziesz tu:
> >
> > <http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/msg/2d
dbbbff75889b1f?hl=pl>
>
> Dopsz. Mamy proporcje papryki do pomidorow ;>
>
> > Gundel zaleca robienie leczo na zim? w s?oikach i u>ywanie tego (a nie
> > koncentratu!) kiedy brak pomidorów do potraw w?gierskich.
>
> Jak papyka chodzi po 2.50 to pomidory pewnie w cenie opakowania - spoko!
>
> Mnie chodzi glownie o to czy sie zawekowane utrzyma.
Prawidłowo zawekowane tak i to długo.
>
> Dodatkowe pytanie: czy z punktu widzenia wekowania lepiej te papryke i
> pomidory z mniejszym dodatkiem oleju a nie smalcu (bo na smalcu zawsze mode
> padline i cebule przed dodaniem zawekowanego polproduktu).
Klasycznie rzecz biorąc oleju się nie używa, ale myślę, że w naszych
czasach nawet Węgrzy używają oleju.
Władysław
|