Data: 2008-08-20 18:41:16
Temat: Re: papryka
Od: "szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisal w wiadomosci
news:wlalos-8EF0F1.20160120082008@news.onet.pl...
> Oryginalny przepis na leczo znajdziesz tu:
>
> <http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/msg/2d
dbbbff75889b1f?hl=pl>
Dopsz. Mamy proporcje papryki do pomidorow ;>
> Gundel zaleca robienie leczo na zim´ w s˝oikach i u>ywanie tego (a nie
> koncentratu!) kiedy brak pomidorów do potraw w´gierskich.
Jak papyka chodzi po 2.50 to pomidory pewnie w cenie opakowania - spoko!
Mnie chodzi glownie o to czy sie zawekowane utrzyma.
Dodatkowe pytanie: czy z punktu widzenia wekowania lepiej te papryke i
pomidory z mniejszym dodatkiem oleju a nie smalcu (bo na smalcu zawsze mode
padline i cebule przed dodaniem zawekowanego polproduktu).
sz.
|