Data: 2008-08-20 18:16:01
Temat: Re: papryka
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <g8hlu5$lvs$1@atlantis.news.neostrada.pl>,
"szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net> wrote:
> Wlasnie dostalem cynk, ze mozna juz kupic w bliskiej okolicy kolorowa
> papryke po 2.50. Pewnie jeszcze troche stanieje ;>
>
> Poza standardowa konserwowa, postanowilem troche zakisic na probe (ma ktos
> dobry przepis na dodatki do kiszenia, zeby ciekawie wyszlo?).
>
> Jako, ze kocham leczo zastanawiam sie jeszcze nad eksperymentem polegajacym
> na uduszeniu papryki z pomidorami, dodatkiem ostrej (czosnkiem?) i ziolami w
> polprzemyslowej ilosci.
>
> Tak zeby zima przesmazyc cebule z kielbasa, dodac to cos i zazerac sie
> leczem.
Oryginalny przepis na leczo znajdziesz tu:
<http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/msg/2d
dbbbff75889b1f?hl=pl>
Gundel zaleca robienie leczo na zim´ w s˝oikach i uywanie tego (a nie
koncentratu!) kiedy brak pomidorów do potraw w´gierskich.
W˝adys˝aw
|