Data: 2008-08-21 07:39:27
Temat: Re: papryka
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-30F8C9.21061020082008@news.onet.pl...
> In article <g8hpsc$88b$1@nemesis.news.neostrada.pl>,
> "szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net> wrote:
>
> > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:wlalos-0899E1.20470920082008@news.onet.pl...
> >
> > > Klasycznie rzecz biorąc oleju się nie używa, ale myślę, że w naszych
> > > czasach nawet Węgrzy używają oleju.
> >
> > Uzywaja - nie uzywaja....
> >
> > Na szybko wychodzi mi, ze olej ze sklepu i smalec wytopiony ze sloniny
> > kosztuje mnie porownywalnie.
> >
> > Stad pytanie: ktory tluszcz lepszy pod katem planowanego _wekowania_
>
> O coCi chodzi? O trwałość? W perspektywie jednego roku wszystko jedno.
> Dł¨żej nie próbowałem.
Swoją drogą przypomnieliście mi, że rok temu we wrześniu robiłem paprykę
marynowaną z miodem, nie mogłem się doczekać tych klilku miesięcy kiedy będę
mógł otworzyć, a tak naprawdę przez ten rok wziąłem dopiero ze 3-4 słoiczki,
czyli zostało jeszcze koło 10! Ależ ten rok szybko zleciał...
Ale w occie to chyba może jeszcze trochę postać, nie?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|