Data: 2005-10-07 20:30:11
Temat: Re: parowki...
Od: "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > ja osobiscie w kapuscie .. woel zeberka ... 3/4 "zwyklych" i 1/4
wedzonych
> > Mniam
> >
>
> Wypróbuje przy okazji :)))
>
Musisz zeberka najpierw same "podusic" we wlasnym sosie .. wczesniej je
jednak podsmazyc na dosc goracym tluszczu (ODROBINIE tluszczu bo ziobra same
puszcza sporo "soczkow")
Dusic ok. 0,5-1h pod przykryciem (na wyczucie) .. potem przyprawic .. dodac
odcisnietej kapuchy (jesli kiszona) , lub swierzej pocietej na paseczki
(szatkowanej)
Przyprawy ? ziola (tymianek , estragon , kminek , inne wg wlasnych smakow i
upodoban) , pieprz (bialy lub czarny) , mozna dodac troszke przecieru
pomidorowego , ziele angielskie , listek laurowy .. czosnek .. mozna
dorzucic odrobine poszatkowanej cebuli ale to niekoniecznie .. i troszku
grzybkow
dusic razem do miekkosci 90,5 - 1 h) ..
najlepsze na drugi dzien .. odgrzewane kiedy sie "przegryzie"
Pozdrawiam zyczac smacznego
Kondziorek
|