Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia patisony Re: patisony

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: patisony

« poprzedni post
From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...vogel.pl> <8qfl06$3h8$1@wanadoo.fr>
<8qi6pu$k4h$1@wanadoo.fr>
Subject: Re: patisony
Date: Mon, 25 Sep 2000 10:34:21 +0200
Lines: 66
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 25 Sep 2000 10:31:51 +0200, pro.bsb.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.k.pl!news.vogel.pl!pro.bsb.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34327
Ukryj nagłówki

Przepraszam bardzo, a kiedy do tej potrawy podanej przez Ciebie wrzucamy
patisony ??? :-)))
Ela

Joanna Bauzac <j...@w...fr> wrote in message
news:8qi6pu$k4h$1@wanadoo.fr...
> Witaj ponownie Elu!
> Oto nastepny przepis , owielie smaczniejszy i bogatrzy w skladniki niz moj
> ostatni.
>
> Patisson po prowansalsku.
>
> 1 duzy patisson lub 2 srednie, 3 pomidory, 2 cebule ,30 dkg szynki,1 szkl.
> bialego wytrawnego wina, 2 zabki czosnku, tymianek, lisc laurowy,
> seler(zielen), pietruszka(zielen), oliwa z oliwek,sol , pieprz.
>
> Pokroic szynke w kostke i podsmazyc na oliwie z oliwek. Obrac cebule,
> pokroic cieniutko
> wrzucic do garnka i podsmazyc, mieszajac od czasu do czasu. Pomidory
pokroic
> w duze cwiartki. Wrzucic do garnka razem z tymiankiem, lisciem laur. ,
> selerem, pietruszka oraz pokrojonym czosnkiem. Zalac winem. Posolic,
> popieprzey, pomieszac, przykryc. Dodac wody kiedy wyparowuje i dusic na
> wolnym ogniu okolo 30 min.
> Podawac gorace.
>
> Zycze smacznego!
> P.S Dzisiaj na targu kupilismy z mezem patissony i sami bedziemy je
robis
> na kolacje.
> P.S.° mam w zasiegu duzo przepisow kuchni francuskiej(domowej) , sluze
> bardzo chetnie kilkoma.
>
> Joanna.
>
>
> Joanna Bauzac <j...@w...fr> a écrit dans le message :
> 8qfl06$3h8$...@w...fr...
> >
> > Ela <e...@b...com.pl> a écrit dans le message :
> > 3...@n...vogel.pl...
> > > Czy zna ktos przepis na ciekawa surowke z patisona. Znalazlam tylko
> taka,
> > w
> > > ktorej sklad wchodza pomidory i patisony. Chcialabym miec troszke
wiecej
> > > przepisow do wyboru.
> > > dzieki
> > >
> > > Witaj Elu!
> > Skonsultowalam wlasnie przepis,na patisona ,z moja francuska grupa
> > dyskusyjna
> > i jak narazie znalazlam tylko to ,ze mona ja podawac:gotujac jak
> > ziemniaki,najlapiej w naczyniu na parze, aby nie ucierpialy tracac
> > wlasciwosci odzywcze. Po ugotowaniu (tylko bez skorki)
> > mozna dodac gestej sietany,soli,pieprzu,tartego sera oraz troche galki
> > muszkatalowej.
> > Jasli bede miala cos wiecej to przesle.
> > Pszepraszam nie mam alfabetu polskiego,dlatego brak mi znakow.
> > Pozdrawiam Joanna.
> >
> >
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.09 Joanna Bauzac
26.09 slav
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5