Data: 2003-04-16 19:04:27
Temat: Re: peklowana szynka- jak dłudo sparzyć?
Od: "jozef telecki" <m...@i...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
szynke gotuje sie w temperaturze wrzenia przez ok.15 min,a nastepnie obniza
temperature do ok 80-82st C i utrzymuje ja do ugotowania szynki i
osiagniecia 68 stC wewnatrz szynki.Orientacyjny czas gotowania wynosi ok 50
min na 1 kg szynki.Do czasu gotowania wlicza sie czas gotowania w
temperaturze wrzenia.
Użytkownik "Przyklejka" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b7jtc6$j7r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mam peklowaną szynkę i muszę ją sparzyć. Mam pytanie , Jeśli szynka waży
> 2,4 kg to jak długo mam ją parzyć i co zrobić żeby była miękka i soczysta.
> Kiedyś parzyłam tyle co waga szynki i była troszke za twarda
>
> --
> Kasia
>
|