Data: 2004-12-16 13:49:45
Temat: Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Meg" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cps0ic$koe$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> mam pieczeń wołową i chciałaby ją jakoś przyrządzić na specjalną kolację
:)
> nie mam pomysłu, znalazłam taką marynatę, i co dalej? do piekarnika?
> Czy to nie za mało/
> bardzo dzięuje za sugestie
> oto marynatka:
>
> Marynata do mies czerwonych:
> 2 szkl. maslanki
> duza, drobno posiekana cebula
> cwierc lyzeczki mielonych gozdzikow
> pokruszony listek laurowy
> po pol lyzeczki: startej galki muszkatolowej,suszonego tymianku i
> mielonego pieprzu
> Wszystkie skladniki wymieszac, zalac mieso, zostawic na 2-3 dni w
chlodnym
> miejscu.
>
Marynata może być, tylko ta gałka mi jakoś nie leży. Ja to bym jeszcze to
mięsko w marynacie przycisnęła czymś i obracała. A przed pieczeniem
naszpikowałabym słoninką. A te słupki słoninki do szpikowania to bym
obtoczyła w soli i pieprzu coby mięsko było bardziej smaczyste.
Pozdrówka - Agnieszka
|