Data: 2009-07-26 20:41:39
Temat: Re: pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz
Od: "Grzesiacz" <g...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:69d96bb1-68a9-455c-82de-c3e1359865c7@n11g2000yq
b.googlegroups.com...
Coś na dolnym poziomie musisz umieścić.W ogóle nie wyobrażam pieczenia
czegokolwiek na ruszcie bez podłożenia blachy na tłuszcz.
Woda - tak, wlewam. Po pierwsze - piekarnik jest zamknięty i
odparowywanie wody z blachy wcale nie jest takie szybkie jak np. z
patelni ustawionej na kuchence. Po drugie - myślę, że kapiący tłuszcz
zbierając się na powierzchni wody ogranicza jej parowanie. Po trzecie
- tłuszcz na dolnej blasze szybko się spali i będziesz miał cały
piekarnik dymu.
A po czwarte, nie bedziesz miala "wiórowatych" potraw.
Ważna rzecz.
pzdr
Grzesiacz
|