Data: 2003-12-12 13:17:30
Temat: Re: pierniczki Pana Pazio
Od: Evunia <e...@u...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Fri, 12 Dec 2003 09:24:26 +0100, na pl.rec.kuchnia, AdameK napisał(a):
> no dobra ale dlaczego jedne mocniej rosna a drugie mniej?
> Mial tak ktos?
Absolutnie nie twierdzę, że mam racje, ale być może te posmarowane białkiem
pierniczki rosną bardziej od innych dlatego, że białko zasklepia pory i
ciasto mniej odparowuje, a przez to, byc może (!) temperatura wewnątrz
pierniczków rozkłada się jakoś inaczej ? ;)
Nigdy nie byłam dobra z fizyki (z chemii też marniutko, 4 ale o pieczeniu
tam nic nie było :P :D), upraszam więc o wybaczenie, jeśli napisałam bzdury
;) Sama ciekawa jestem, na ile słusznie myślę w tym temacie. Mam nadzieję,
że znajdzie się jakiś mądrala, który będzie wiedział bez żadnych
wątpliwości co i jak ;)
--
Eva Sheers
|