Data: 2002-02-18 22:44:37
Temat: Re: pierogi
Od: "Mapet" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bieresz biały ser, mielisz w maszynce (na duzych oczkach), bierzesz
ziemniaki. Sera niech bedzie tyle samo mniej wiecej co ziemniakow. Ziemniaki
gotujesz (zupelnie zwyczajnie), po ugotowaniu gnieciesz. Na masle podsmazasz
cebule pokrojona w dosc drobna kostke (cebuli ile chcesz, moja babcia daje
dwie srednio duze, ale wszystk zalezy od gustu i od ilosci farszu).
Podzmazona na zloto cebulke mieszasz z ugniecionymi ziemniakami i dodajesz
do tego bialy ser. Solisz i dajesz pieprzu do smaku. I farsz juz jest.
Najlepiej jak oprzed nakladaniem do pierogow wystygnie - nie bedzie sie
kruszyl i bedzie sie lepiej lepil. Pozdrawiam. Mapet.
"Marta MJ" <m...@b...com.pl> wrote in message
news:a4qplk$2mvp$1@pingwin.acn.pl...
> Bylo o pierogach roznych, a ja poszukuje przepisu na pierogi
ziemniaczane -
> takie, ktore maja farsz z przyrzadzonych w jakis sposob ziemniakow -
> surowych. Czy ktos moze ow sposob przygotowania farszu?
>
> Pozdrawiam,
>
> Marta
>
>
|