Data: 2008-02-01 16:27:13
Temat: Re: piersi z kurczaka.
Od: "Bożena" <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ollla" wrote in message news:fnsvp8$8le$1@news.onet.pl...
> Witam :)
>
> Moi drodzy. :-) Wymyśliłam sobie, że w niedzielę na obid 15-osobowy podam
> pieczone piersi z kurczaka. I w zwiazku z tym mam krodkie pytanko, do
> jakiej temperatury należy rozgrzac piekarnik i ile je piec , żeby nie były
> suche ? Myślicie, że 200 stopni i 30 minut bedzie ok ?
> I czy lepiej piec je w zamknietym, czy otwartym naczyniu ? No i dodatki,
> sół troszke pieprzu i ew, troche skórki z cytryny, czy moze macie jakieś
> inne propozycje ? :-))
Proponuję zrobić piersi nadziewane sliwkami i masłem i owinięte boczkiem, a
potem pieczone w piwie ze śliwkami suszonymi. Można je pozawijać wcześniej,
a potem tylko upiec. Nie mają prawa wyjść suche. Do tego najlepiej pasuje
puszyste puree ziemniaczane.
Jeśli jesteś zainteresowana to moge podać szczegółowy przepis.
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
|