Data: 2003-04-03 17:28:46
Temat: Re: pikantne potrawy
Od: "adal" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b6hmu8$1hon$1@foka.acn.pl...
>
> Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
> wiadomości news:3E8C5844.2060705@ukbf.fu-berlin.de...
>
> > zagryźć chlebem.
>
> Dzieki, waldku, zastosuje.
>
> Dorota
Cytat:
DOBRE RADY
Aby złagodzić piekący efekt, jaki zostawia w przewodzie pokarmowym i
przełyku chili, należy wypić, tak jak to robią Afrykanie, zsiadłe mleko. W
efekcie, kazeina, znajdująca się w mleku działa neutralizująco na
kapsyninę, znajdującą się w chili, odpowiedzialną za jej ostrość.
Pozdr.,
Adal
|