Data: 2001-08-27 13:13:49
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: "Marek Lang" <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Slavek Siegmund <s...@s...com> wrote in message
news:Fjri7.16728$Z2.210245@nnrp1.uunet.ca...
> Mozna z maka ale mozna i bez.
>
> pozdrawiam,
>
> Slav
>
> "Wojtek Łuczyński" <w...@w...pl> wrote in message
> news:9mbujl$jcs$1@i26.srv.wp-sa.pl...
> > Hej Wszystkim,
> > Wiem ze jest pozno , jestem jednak po za granicami kraju , mam prosbe
> ogromna, robie
> > placki ziemniaczane dla przyjaciol , i zapomnialem czy dodaje sie do
> utartych
> > ziemniakow make , czy tez nie , jesli tak to ile w proporcji do
> kartofelkow, cebule ,
> > czosnek, jajka to pamietam , jeszcze jedno pytanie , duzo oleju do
> smazenia, czy tez
> > wystarczy tyle co na nalesniki .Serdecznie pozdrawiam,
Trzeba odstac wode pozostala po odsaczonych utartych ziemniakach, nastepnie
odlac ja - na dnie naczynia pozsotanie maczka zimiaczana, ktora dodaje sie
do plackow. Poza tym maki juz bym nie dodawal - tej odstanej jest
wystarczajaca ilosc.
Pozdrawiam,
Marek
|