Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ruff_I" <R...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: placki ziemniaczane
Date: Tue, 28 Aug 2001 09:17:59 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 44
Message-ID: <9mfgm5$fg3$1@news.tpi.pl>
References: <9mbujl$jcs$1@i26.srv.wp-sa.pl> <Fjri7.16728$Z2.210245@nnrp1.uunet.ca>
<9mdh4r$164i$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: pb58.bielsko.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 998983173 15875 213.25.51.58 (28 Aug 2001 07:19:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Aug 2001 07:19:33 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64488
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9mdh4r$164i$1@news2.ipartners.pl...
>
> Slavek Siegmund <s...@s...com> wrote in message
> news:Fjri7.16728$Z2.210245@nnrp1.uunet.ca...
> > Mozna z maka ale mozna i bez.
> >
> > pozdrawiam,
> >
> > Slav
> >
> > "Wojtek Łuczyński" <w...@w...pl> wrote in message
> > news:9mbujl$jcs$1@i26.srv.wp-sa.pl...
> > > Hej Wszystkim,
> > > Wiem ze jest pozno , jestem jednak po za granicami kraju , mam prosbe
> > ogromna, robie
> > > placki ziemniaczane dla przyjaciol , i zapomnialem czy dodaje sie do
> > utartych
> > > ziemniakow make , czy tez nie , jesli tak to ile w proporcji do
> > kartofelkow, cebule ,
> > > czosnek, jajka to pamietam , jeszcze jedno pytanie , duzo oleju do
> > smazenia, czy tez
> > > wystarczy tyle co na nalesniki .Serdecznie pozdrawiam,
>
> Trzeba odstac wode pozostala po odsaczonych utartych ziemniakach,
nastepnie
> odlac ja - na dnie naczynia pozsotanie maczka zimiaczana, ktora dodaje sie
> do plackow. Poza tym maki juz bym nie dodawal - tej odstanej jest
> wystarczajaca ilosc.
>
> Pozdrawiam,
>
> Marek
>
>
Moja mama i tak dodaje make ziemniaczana, nieduzo, ale zawsze. Aha, i
najlepsze placki wychodza na blasze.
|