Data: 2002-01-11 11:55:25
Temat: Re: plesniak
Od: "Magda G." <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:a1md30$rvi$1@news.tpi.pl...
> "anda" <a...@k...chip.pl> wrote:
> >ciasto proste, szybkie i wg moich znajomych smaczne
> >
> >plesniak magdy
> >3 szklanki maki
> >1 kostka margaryny
> >1/2 kostki masla
> >3 jajka
> >2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
> >cukier waniliowy
> >2 lyzki kakao
> >orzechy, rodzynki
> >powidla sliwkowe
> >
> >z maki, margaryny, masla, zoltek, proszku do pieczenia zagniesc ciasto
>
> ..a tak zapytam... A co z cukrem w wersji do ciasta. W
> składnikach jest tylko cukier waniliowy . To ciasto nie ma w sobie
> cukru...? Bo potem widzę, że szklanka pojawia się w czasie
> ubijania białek a wcześniej nic...To dobrze ?
>
> AgataW.
U mnie w przepisie na Kruszon są 3 łyżki cukru... Tutaj nawet nie
zauważyłam, że nie został wzięty pod uwagę :-)
Pozdrawiam
Magda
|