Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pochwale sie, a co!
Date: Wed, 3 Apr 2002 15:23:07 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 24
Message-ID: <a8evmi$21td$1@news2.ipartners.pl>
References: <a8ep9v$qv3$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dlp-gtc-as1-as161.ipartners.pl
X-Trace: news2.ipartners.pl 1017840146 67501 217.8.169.162 (3 Apr 2002 13:22:26 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Apr 2002 13:22:26 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:102610
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Mapet" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a8ep9v$qv3$1@news.tpi.pl...
> Zrobilam po raz pierwszy w zyciu plesniaka (takie ciasto) z przepisu,
ktory
> wrzucilam na grupe. RE-WE-LAC-JA. Osobiscie uwazam, ze najlepszy do tego
> wypieku jest dzem porzeczkowy (kwaskowaty taki jest, wiec sie swietnie
> komponuje z piana z bialek, ktora jest raczej sklodka). Na tez dzem dalam
> mnostwo rodzynek. Nastepnym razem dam jeszcze wiecej, bo uwielbiam
rodzynki.
> Moja rada, jesli ktos sie za to wezmie: cisto do starcia na tarce ma byc
> twarde. Najlepiej wlozyc je do zamrazalnika na pewien - niezbyt dlugi -
> czas. Polecam wszystkim. Ja tego nie wymyślilam, a ciasto jest naprawde
> swietne. I bardzo latwo sie je robi, choc nie najkrocej, fakt.
>
Ja też robiłam to ciasto (u nas w domu ono się nazywa strzępiec). Tym razem
oprócz rodzynek dodałam za radą z jakiegoś przepisu sprzed miesięcy sporo
orzechów włoskich. Ale pycha, mówię Wam!
Zrobiłam trzy ciasta, ale to chyba wyszło najpyszniejsze. W każdym razie już
go dawno nie ma.
AniaK
|