Data: 2002-04-03 13:23:07
Temat: Re: pochwale sie, a co!
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mapet" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a8ep9v$qv3$1@news.tpi.pl...
> Zrobilam po raz pierwszy w zyciu plesniaka (takie ciasto) z przepisu,
ktory
> wrzucilam na grupe. RE-WE-LAC-JA. Osobiscie uwazam, ze najlepszy do tego
> wypieku jest dzem porzeczkowy (kwaskowaty taki jest, wiec sie swietnie
> komponuje z piana z bialek, ktora jest raczej sklodka). Na tez dzem dalam
> mnostwo rodzynek. Nastepnym razem dam jeszcze wiecej, bo uwielbiam
rodzynki.
> Moja rada, jesli ktos sie za to wezmie: cisto do starcia na tarce ma byc
> twarde. Najlepiej wlozyc je do zamrazalnika na pewien - niezbyt dlugi -
> czas. Polecam wszystkim. Ja tego nie wymyślilam, a ciasto jest naprawde
> swietne. I bardzo latwo sie je robi, choc nie najkrocej, fakt.
>
Ja też robiłam to ciasto (u nas w domu ono się nazywa strzępiec). Tym razem
oprócz rodzynek dodałam za radą z jakiegoś przepisu sprzed miesięcy sporo
orzechów włoskich. Ale pycha, mówię Wam!
Zrobiłam trzy ciasta, ale to chyba wyszło najpyszniejsze. W każdym razie już
go dawno nie ma.
AniaK
|