Data: 2002-07-17 07:12:26
Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: "Joanna" <j...@e...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pomidory trzeba sparzyć - wtedy skórka ładnie odchodzi. Przedtem można
skórkę nacięć na krzyż - będzie jeszcze lepiej.
A parzy się pomidory zanurzając na chwilę we wrzątku.
Jeżeli robię zupę - to umyte pomidory zanurzam właśnie w zupie - wyławiam,
obieram, kroję i wrzucam z powrotem ...
--
Joanna
J...@e...pl
Użytkownik <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:727a.0000140b.3d350fa6@newsgate.onet.pl...
> Proszę o pomoc ,jak wiecie sezon pomidorowy w pełni,przynajmniej u mnie:))
> Sałatki z pomidora znudziły mi sie a przecierow mam juz sporo,narobionyh
na
> zime.Jest bardzo duzo przepisów, w ktorych zawarte sa jako składnik
pomidory
> bez skórki wiec prosze o pomoc jak cos takiego zrobic?czy dodajecie jakies
> przyprawy i jakie?
>
> z góry serdeczne dzieki(cicha wielbicielka grupy)
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|