Data: 2006-08-04 14:06:31
Temat: Re: porzeczki i agrest - co z nich zrobic?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Truf" <t...@g...com> napisal w wiadomosci
news:1154698777.004707.244790@p79g2000cwp.googlegrou
ps.com...
> witam!
> mam z pol kilo czerwonej porzeczki, pol kilo bialej i tylez samo
> czarnej, oraz podobnie agresu - czerwonego i bialego...
> jedzenie na surowo odpada - obzarlem sie wystarczajaco zbierajac je z
> krzakow - poszukuje pomyslow jak te dobra przetworzyc, zeby bylo
> smacznie i ciekawie?
>
> (na razie, roboczo, czarna porzeczka przeznaczona bedzie na marmolade,
> a agrest byc moze na nalewke...)
Agrest na konfiture, a czarna porzeczka na nalewke.
Czerwona (czarna moze byc tez, super smak) na przeicer na surowo z cukrem -
patrz www.wikikuchnia.org w dziale spizarnia domowa.
DJD
|