Data: 2006-08-04 14:05:36
Temat: Re: porzeczki i agrest - co z nich zrobic?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:eavk2g$6gm$1@news.onet.pl...
> Uzytkownik "Truf" <t...@g...com> napisal w wiadomosci
> news:1154698777.004707.244790@p79g2000cwp.googlegrou
ps.com...
>> witam!
>> mam z pol kilo czerwonej porzeczki, pol kilo bialej i tylez samo
>> czarnej, oraz podobnie agresu - czerwonego i bialego...
>> jedzenie na surowo odpada - obzarlem sie wystarczajaco zbierajac je z
>> krzakow - poszukuje pomyslow jak te dobra przetworzyc, zeby bylo
>> smacznie i ciekawie?
>>
>> (na razie, roboczo, czarna porzeczka przeznaczona bedzie na marmolade,
>> a agrest byc moze na nalewke...)
>
> Agrest na konfiture, a czarna porzeczka na nalewke.
>
> Czerwona (czarna moze byc tez, super smak) na przeicer na surowo z
> cukrem - patrz www.wikikuchnia.org w dziale spizarnia domowa.
>
> DJD
Nie zwróciłeś uwagi na ilości - z tego wszystkiego to może sobie kompot
ugotować...
|