Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: potrawy z kielbasa
Date: Sun, 28 Nov 2004 15:20:40 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: v...@o...pl@cmx207.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <cocmrl$7j4$1@news.onet.pl>
References: <coatk9$j9s$1@news.onet.pl> <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cmx207.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1101651637 7780 83.31.151.207 (28 Nov 2004 14:20:37 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Nov 2004 14:20:37 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223179
Ukryj nagłówki
>> Np. kielbase/parowki z jablkami w piwie.
>> Kroisz kielbase/parowki na nieduze kilkucentymentrowe kawalki, duuzo
>> cebuli
>> na polplasterki, kwasne jablka (np. antonowki) na osemki (wycinac tylko
>> srodek, skorka zostaje). Kielbase/parowki obsmazasz na rumiano, sypiesz
>> cebule i zrumieniasz lekko, obkladasz jablkami, podlewasz piwem,
>> posypujesz
>> majerankiem, przykrywasz i dusisz na malym ogniu. zadnej soli, pieprzu,
>> nic... tylko majeranek.
>> Jablka rozapadaja sie na papke, cebula prawie tez, mieso przechodzi
>> smakami,
>> cudnie pachnie majerankiem i jest boskie :-))) Do popijania oczywiscie
>> piwo
>> ;)
>> Bozenka z Wilna :-)
>> sloneczna miodzio dziewczyna
>
> wielkie dzieki, tylko jablka beda inne, nie antonowki,
> lepsze zielone czy czerwone jablka?
> nigdy nie robilam nic podobnego, z piwem
>
> a propos potraw z kielbasa
> wczoraj zrobilam leczo,
> wyszlo b dobre
> mniam
>
> natalia
Maja byc kwasne, a czy czerwone, czy zielone, czy zolte, co to za roznica...
;)
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
|