Data: 2004-11-28 14:20:40
Temat: Re: potrawy z kielbasa
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Np. kielbase/parowki z jablkami w piwie.
>> Kroisz kielbase/parowki na nieduze kilkucentymentrowe kawalki, duuzo
>> cebuli
>> na polplasterki, kwasne jablka (np. antonowki) na osemki (wycinac tylko
>> srodek, skorka zostaje). Kielbase/parowki obsmazasz na rumiano, sypiesz
>> cebule i zrumieniasz lekko, obkladasz jablkami, podlewasz piwem,
>> posypujesz
>> majerankiem, przykrywasz i dusisz na malym ogniu. zadnej soli, pieprzu,
>> nic... tylko majeranek.
>> Jablka rozapadaja sie na papke, cebula prawie tez, mieso przechodzi
>> smakami,
>> cudnie pachnie majerankiem i jest boskie :-))) Do popijania oczywiscie
>> piwo
>> ;)
>> Bozenka z Wilna :-)
>> sloneczna miodzio dziewczyna
>
> wielkie dzieki, tylko jablka beda inne, nie antonowki,
> lepsze zielone czy czerwone jablka?
> nigdy nie robilam nic podobnego, z piwem
>
> a propos potraw z kielbasa
> wczoraj zrobilam leczo,
> wyszlo b dobre
> mniam
>
> natalia
Maja byc kwasne, a czy czerwone, czy zielone, czy zolte, co to za roznica...
;)
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
|