Data: 2004-11-28 15:08:12
Temat: Re: potrawy z kielbasa
Od: "Natalia" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >> Np. kielbase/parowki z jablkami w piwie.
> >> Kroisz kielbase/parowki na nieduze kilkucentymentrowe kawalki, duuzo
> >> cebuli
> >> na polplasterki, kwasne jablka (np. antonowki) na osemki (wycinac tylko
> >> srodek, skorka zostaje). Kielbase/parowki obsmazasz na rumiano, sypiesz
> >> cebule i zrumieniasz lekko, obkladasz jablkami, podlewasz piwem,
> >> posypujesz
> >> majerankiem, przykrywasz i dusisz na malym ogniu. zadnej soli, pieprzu,
> >> nic... tylko majeranek.
> >> Jablka rozapadaja sie na papke, cebula prawie tez, mieso przechodzi
> >> smakami,
> >> cudnie pachnie majerankiem i jest boskie :-))) Do popijania oczywiscie
> >> piwo
> >> ;)
> >> Bozenka z Wilna :-)
> >> sloneczna miodzio dziewczyna
> >
> > wielkie dzieki, tylko jablka beda inne, nie antonowki,
> > lepsze zielone czy czerwone jablka?
> > nigdy nie robilam nic podobnego, z piwem
> >
> > a propos potraw z kielbasa
> > wczoraj zrobilam leczo,
> > wyszlo b dobre
> > mniam
> >
> > natalia
>
> Maja byc kwasne, a czy czerwone, czy zielone, czy zolte, co to za roznica...
> ;)
bylam wczoraj na targu
(jestem w anglii)
mieli 2 rodzaje jablek,
czerwone i zielone
wlasnie je jem, i szczerze mowiac, zadne nie sa kwasne ;)
czyli bez kwasnych jablek nie ma co probowac tej potrawy z piwem?
acha, moze znasz jakies ciekawe przepiasy na potrawy z gruszkami?
natalia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|