Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.p
l!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Natalia" <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: potrawy z kielbasa
Date: 28 Nov 2004 16:08:12 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 45
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <cocmrl$7j4$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1101654492 32054 213.180.130.18 (28 Nov 2004 15:08:12
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Nov 2004 15:08:12 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 157.228.39.65, 192.168.243.36
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR
1.1.4322)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223186
Ukryj nagłówki
> >> Np. kielbase/parowki z jablkami w piwie.
> >> Kroisz kielbase/parowki na nieduze kilkucentymentrowe kawalki, duuzo
> >> cebuli
> >> na polplasterki, kwasne jablka (np. antonowki) na osemki (wycinac tylko
> >> srodek, skorka zostaje). Kielbase/parowki obsmazasz na rumiano, sypiesz
> >> cebule i zrumieniasz lekko, obkladasz jablkami, podlewasz piwem,
> >> posypujesz
> >> majerankiem, przykrywasz i dusisz na malym ogniu. zadnej soli, pieprzu,
> >> nic... tylko majeranek.
> >> Jablka rozapadaja sie na papke, cebula prawie tez, mieso przechodzi
> >> smakami,
> >> cudnie pachnie majerankiem i jest boskie :-))) Do popijania oczywiscie
> >> piwo
> >> ;)
> >> Bozenka z Wilna :-)
> >> sloneczna miodzio dziewczyna
> >
> > wielkie dzieki, tylko jablka beda inne, nie antonowki,
> > lepsze zielone czy czerwone jablka?
> > nigdy nie robilam nic podobnego, z piwem
> >
> > a propos potraw z kielbasa
> > wczoraj zrobilam leczo,
> > wyszlo b dobre
> > mniam
> >
> > natalia
>
> Maja byc kwasne, a czy czerwone, czy zielone, czy zolte, co to za roznica...
> ;)
bylam wczoraj na targu
(jestem w anglii)
mieli 2 rodzaje jablek,
czerwone i zielone
wlasnie je jem, i szczerze mowiac, zadne nie sa kwasne ;)
czyli bez kwasnych jablek nie ma co probowac tej potrawy z piwem?
acha, moze znasz jakies ciekawe przepiasy na potrawy z gruszkami?
natalia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|