Data: 2006-08-23 09:22:37
Temat: Re: powidla w naczyniu miedzianym
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Arek" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ech4kp$in7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mam duza miske miedziana z Rosji w ktorej jak slyszalem rosjanie gotuja
> rozne powidla.
> Ja sproboawlem zrobic cos podobnego ale misa zrobila sie w srodku jak po
> wytrawieniu kwasem a
> warstwa powidel przylegajaca do miski jest bardzo gorzka.
> Powiedzcie mi czy mozna takie powidla jesc czy jest to bardzo trujace.
> W czym Wy gotujecie powidla?
Jak się domyslam, misa w środku też jest miedziana? Powidła do wywalenia,
misa do czyszczenia i POBIELENIA. Cyną, aż będzie ładnie srebrna w środku.
CYNA, nie lutem cynowym, co się składa z cyny i ołowiu.
Osobiscie smaże powidła w patelni ze stali nierdzewnej, czasem w teflonowej
TEFALa.
DJD
|