Data: 2001-11-26 08:57:30
Temat: Re: powitanko+ zrazy po słowiańsku
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sassanach" <s...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9trtd1$ptv$1@news.tpi.pl...
> Zrazy po słowiańsku: (zachowałam oryginalną nazwę, choć jest troszke
myląca
> ;-))
> wieprzowina (szynka lub lopatka, ale moze byc i schab)
> jabłka + śliwki suszone
> wędzony boczek
> cebula, olej, kostka rosołowa, mąka
> tymianek, majeranek, lubczyk, jałowiec (koniecznie, bo nadaje aromat)
> pieprz, sól, odrobina cukru
>
> Mięso kroje w plastry o grubości około 1 cm, pobijam, porószam solą i
> pieprzem. Leciutko panieruje w mące i obsmażam szybko na oleju. Ukladam w
> żaroodpornym naczyniu obok siebie kwałki mięsa.
> Na mięso nakladam przygotowaną wcześniej kapustę -
Jaka kapuste (jakom kapustem)?! Nigdzie jej nie widze. Kiszona czy slodka?
Ile jej?
AniaK
|