Data: 2005-11-04 07:50:37
Temat: Re: problem - ciasto opada :-(
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dodam od siebie, bo w przepisie nie podano (a przepis ten cytuję z dodatku
> "Polityki"), ze chleb ten piekę w temp. 200-220st. Nie wiem... za niska, a
> może wręcz przeciwnie... za wysoka temperatura?....
> ???
> Jakiś inny powód?
>
Z temperaturą raczej wszystko jest w porządku.
Czy ciasto z 1 kg mąki i podobnej ilości otrąb pieczesz w jednej dużej
formie?
Jakoś dużo tych składników, może jakbyś rozdzieliła to ciasto na 3-4
keksówki to chleb miałby większą mozliwość dobrze wyrosnąć?
Jest gdzieś forum dyskusyjne o chlebie, użytkownicy specjalizują się w
domowym wypieku chleba, może ktoś z nich zna ten przepis?
pozdrawiam
Basia
|