Data: 2010-08-25 13:28:12
Temat: Re: prosty przepis na pizzę
Od: Artur Fortuna <f...@p...pole.Reply-To.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-08-25 13:03, Użytkownik Kapsel miał niepewny dość wzrok.
Prosił o żar, wpatrzony gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go
noc, tak powiedział:
> Ja robię od kilku miesięcy mniej więcej wg tego przepisu:
> http://precyl.pl/przepisy-kulinarne/1843762-przepis-
na-wysmienit-pizze.html
"5. na wierzch resztki sera.
7. DO PIERKARNIKA na 14 minut. Temp 230 stopni, z termo obiegiem. "
Wygląda na przepis na spalenizne. Bo co moze zostac z sera po 14
minutach w 230 stopniach?
Sugeruję gdy pizza już (niemal) upieczona wyjąć ją z pieca, posypać
mozarellą i włożyć z powrotem na czas pięknego rozpuszczenia się sera
(~2 minuty).
--
FortArt
|