Data: 2007-03-11 07:26:24
Temat: Re: proszę o informację, jakie rodzaje mięsa wołowego nadają się na
Od: "Kulinarny.Net" <p...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
W technologii gastronomicznej z mięsa wołowego na befsztyki tylko przeznacza
się polędwicę ale befsztyk możemy też zrobić z udźca baraniego.
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "RavKal" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:estt0q$25q$1@inews.gazeta.pl...
> befsztyk...
> Szukałem, niestety nic nie udało mi się znaleźć. Na pewno polędwica, ale
> czasem niełatwo ją dostać, a ostatnio miałem przypadek, że sprzedawano
> tylko w całości, a to na 2 osoby w mojej rodzinie zdecydowanie za dużo.
> Poza tym ta polska jest o niebo gorsza od holenderskiej czy argentyńskiej,
> ale na lokalnym rynku bardzo ciężko zdobyć te ostatnie. Może waro
> spróbować karkówki, ligoty czy innego rodzaju wołowiny na befsztyk? Nie
> wiem nie probowałem - czy ma ktoś podobne doświadczenia?
> pozdr
> R.
>
|