Data: 2003-05-29 10:38:15
Temat: Re: 'prowiant' na drog
Od: BaJarKa <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Kinga Macyszyn napisała:
> Piernik dobra rzecz. Robisz z proszku, czy od początku normalnie? Bo mi
> nigdy w życiu żaden inny oprócz Kętrzyńskiego nie wyszedł, jest po prostu
> pierwsza klasa i nie czuć, że z papierka.
Codzienny (no, bez przesady, nie traktuj tego dosłownie) robię też
Kętrzyński, dodaję śliwki suszone, orzechy, bakalie jakie mam - jest
bardzo ok. Od święta albo jak mam nastrój piernikowy, albo kiedy chcę
się popisać, robię 'prawdziwy', z miodu i z marcepanem, w lukrze
czekoladowym.
Pyszne, łatwe i szybkie w wykonaniu (w odróżnieniu od piernika, który
też dobry, ale trzeba kilku dni na zrobienie) są laseczki orzechowe
(migdałowe), jeśli ktoś nie zna, służę pomocą.
> Nie mam przepisu, robię "na oko", z tego co mi do głowy przyjdzie.
Ja też tak robię wszelkie sałatki :) Wariacje na temat...
--
pa, Bjk.
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|