Data: 2007-10-18 16:14:49
Temat: Re: przecier (koncentart) z pappryki
Od: xxxx <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Był 18 październik 2007 roku (czwartek) gdy o godz. 17:33, wszystkim znany
*Ikselka* napisał(a):
> Nie wiem, jak dokładnie, ale to nie problem wymyślic: bakłażany i
> paprykę (słodka z ostrą) upiec w piekarniku, obrać ze skóry. Pomidory
> obrane ze skóry i pozbawione płynnej zawartości oraz ziaren udusić w
> rondlu. Dodać pokrojone papryki i bakłażany, parę łyżek oleju, można
> rozgnieciony czosnek, wszystko razem dusić do jeszcze większego
> zagęszczenia - jak powidła, ale nie na ogniu, tylko w piekarniku,
> odkryte, w temp. ok. 120 st, mieszając często. Doprawić po całkowitym
> zgęstnieniu i jeszcze poddusić. Dla uzyskania kremowej konsystencji -
> zmiksować. Rozłożyć do małych słoiczków pasteryzować jak inne przetwory.
> Koniec.
No i o to mi chodziło. Prosto .. a jako ze jestem facetem, nietrudno
zgadnąć ze takiego opisu oczekiwałem.
Dziękuję i pozdrawiam
--
|