Data: 2010-09-04 20:38:06
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.onet.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4c813a1a$0$22808$65785112@news.neostrada.pl...
> Wobec stale pogarszającej się jakości kupnych przecierów pomidorowych
> (kiedyś wystarczyła mała puszka na zupę pomidorową, teraz spory słoik to
> za mało do uzyskania sensownego smaku) dojrzewam do decyzji zrobienia
> własnych zapasów. Sezon pomidorowy jeszcze w pełni, więc chyba nie jest
> jeszcze za późno.
> Jak w prosty sposób zrobić przecierowe zapasy, które służyłyby potem do
> zup i sosów? Potrzebuję łatwego i sprawdzonego przepisu.
>
A gdzie kupujesz pomidory? Cenyw tym roku powalają, a słyszałam, że na
Obornickiej dużo taniej niż na Bartoszowicach. W domu trochę zamieszanie i
nie miałam okazji sprawdzić :(
Pozdrawiam,
Justyna Vicky S.
|