Data: 2002-10-14 08:02:22
Temat: Re: przpeisy na nalewki wina likiery?
Od: "Sebastian" <s...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> napisał w wiadomości
news:aobq2r.ic.1@Konrad.Brywczynski...
> Sebastian <s...@p...fm> w
> <news:aoa779$jtk$1@sunsite.icm.edu.pl> napisał(a):
>
> > Czy posiada ktos moze jakis maly zbiorek przepisow na napoje
> > alkoholowe? Jesli tak to prosilbym o podeslanie...
>
> Kiedyś krążył chyba na tej grupie spory zbiorek w MS Word .doc.
> Jak chcesz, to gdzieś go mam i mogę wrzucić na skrzynkę.
>
Super jesli bys mogl...
uff myslalem, ze juz nie znajde:-)
Malibu domowym sposobem:
1 litr mleka 3,2%
2 szklanki cukru
podwojna porcja cukru waniliowego (sa takie firmy GELWE)
250g wiorkow kokosowych
1 szklanka spirytusu
Cukier wsypac do mleka i gotowac przez 10 minut - utrzymywac lekkie wrzenie
(ciagle intensywnie
mieszac)
Zestawic z ognia, dodac cukier waniliowy i wiorki - gotowac calosc przez 5
minut (nie zapominac
o intensywnym mieszaniu)
Calosc wystudzic (mieszajac). Kiedy bedzie juz zimne (musi byc zimne!)
dodawac po trochu
spirytus (mieszac, co by sie nie zwazylo) - odcedzic.
Podawac w temperaturze pokojowej
|