Data: 2001-12-06 19:00:28
Temat: Re: przyczyna zakalca?/Przepis na ciasto znowu
Od: "Ula Dynowska" <u...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie wiem, dlaczego wam sie robi zakalec. Mnie sie nigdy nie zrobil.
> Pieke w szklanej formie. Piec nie jest bardzo goracy. Jak tylko
> upieczone (poltorej godziny), wyjmuje na kratki i trzymam w formie 5
> minut zeby troche ostyglo. Potem wyjmuje z formy, przekladam na kratki i
juz.
>
Magdo ( i wszyscy) - pieklam ciasto bananowe juz chyba z 5, 6 razy i zawsze
wyszlo swietnie. Banany byly i troche wieksze troche mniejsze, rodzynek nie
zawsze byla wymagana ilosc, o orzechy byly tylko dwa razy. Ale zawsze piekl
sie dlugo w niskiej (160st) temperaturze. Ladnie pekal i dochodzil, a nie
byl przypalony, albo niedopieczony. Grzalki mam z gory i z dolu, pieklam na
dolnym poziomie.
Pozdrawiam - Ula
|