Data: 2001-11-02 11:27:40
Temat: Re: przyjecie na 10 osob: menu?
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ostry wrote:
>
> > bzdura. Za 200zł ugotujesz chili con carne na kompanię. Mussakę też.
> > Bogracza przepisu nie pamiętam, ale to też coś chili-podobnego było.
>
> Chodziło mi o koszty całej imprezy.
a co, na całej imprezie musi być 100 różnych dań? OK, odłóż jakieś
50-100zł na napoje. Jak nie liczysz po pół metra na głowę, to starczy.
Za 50-60 zł robisz wiadro czili con carne. Nawet w mojej wersji, czyli
bez mielonego, tylko z gulaszu. Reszta na jakąś zieleninę lub talerz z
serami.
Ja na żarcie urodzinowe (ok, normalnie na 8 osób) wydaję w okolicach
100DM, z czego połowa, to cena wina.
No a policz, ile takie czili będzie kosztowało. (sądzę, że 10 osób się
naje):
2 kg fasoli czerwonej
0.5 kg marchwi
1 kg papryki kolorowej
1 kg gulaszu mieszanego
1 kg pomidorów (lub 2 puchy ;-)
kukurydzę z puszki, groszek zielony, co kto lubi
parę cebul, czosnek i przyprawy
Waldek
|