Data: 2001-11-05 08:33:38
Temat: Re: przyjecie na 10 osob: menu?
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > a co, na całej imprezie musi być 100 różnych dań? OK, odłóż jakieś
> > 50-100zł na napoje. Jak nie liczysz po pół metra na głowę, to starczy.
> > Za 50-60 zł robisz wiadro czili con carne. Nawet w mojej wersji, czyli
> > bez mielonego, tylko z gulaszu. Reszta na jakąś zieleninę lub talerz z
> > serami.
>
> No też o sery mi chodzi. U nas sery są raczej bardzo drogie....
no nie wiem. Jak ostatnio kupowałem, to kosztowały 15-40zł/kg, czyli
podobnie, jak tu.
> > Ja na żarcie urodzinowe (ok, normalnie na 8 osób) wydaję w okolicach
> > 100DM, z czego połowa, to cena wina.
> Nie porównuj cen w Polsce z cenami w Heimacie.
wino ok, w Polsce jest dużo droższe, ale reszta raczej tańsza lub w
podobnej cenie. Mieszkam 100km od Słubic i w cenach się jako tako
orientuję, choć ostatnio byłem na zakupach w .pl w zeszłym roku.
> > 2 kg fasoli czerwonej
> > 0.5 kg marchwi
> > 1 kg papryki kolorowej
> > 1 kg gulaszu mieszanego
>
> Na moje to chilli con carne w kwestii mięsa składa się wyłącznie z mielonej
> wołowiny ???
jak robisz teksańskie to tak. Meksykańskie raczej nie. Zresztą na
mielonce nie smakuje. Drobno pokrojone (znaczy formatu kostki do gry)
jest dużo lepsze.
Waldek
|