Data: 2001-11-26 12:38:39
Temat: Re: przyprawa korzenna do piernikow
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>No wi?c zaczyna si? od zrobienia karmelu, wymieszania z miodem , mas?em i
>przyprawami. Do momentu zrobienia karmelu wszystko by?o OK, zala?am miodem -
>karmel skamienia? :-/ Miesza?am i podgrzewa?am chyba z godzin?, ?eby to
>odtaja?o, jeszcze grudy zosta?y, podobno trzeba je nast?pnego dnia
>rozetrze?. Ha ha. Dzi? to ma konsystencj? krówki, tylko troch? g??ciejsze.
>Rozetrze? mo?na chyba m?otem pneumatycznym, bo ja cho? krzepka w r?cach, to
>si? nie podejmuj?. CO ROBI? ????
>
>--
>Maya - przera?ona
>When God made man, she was only testing
zostawic i zobaczyc jak sie bedzie zachowywac za 3 lata.
najlepiej utop w tym jakis przedmiot i zobacz czy jeszcze bedzie
za te 3 lata.
na oko to ten karmel Ci wyszedl zbyt skarmelizowany, bo jak ja
robie karmel na deser ryzowy i najpierw jest skorupa pod mlot, to
pod wplywem mokrosci rozlaazi sie na mazie
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|