Data: 2000-10-09 09:29:07
Temat: Re: pstrąg
Od: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
nacierasz go majerankiem czy tylko delikatnie posypujesz?
Jak duzo go uzywasz?
To dla mnie nowosc, koniecznie musze sprobowac
:-)
Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
news:39e1892d@news.vogel.pl...
> przepraszam, rzeczywiscie zapomnialam
> ja uzywam jeszcze dodatkowo majeranek
> Ela
>
> Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
> news:8rrtji$7us$1@news.tpi.pl...
> > ja robie podobnie, z ta roznica ze nacieram pstraga pietruszka i
> rozmarynem
> > + maselko w srodku rybki i na folii, sol, pieprz i cytryna...
> > 15 minut w piekarniku w zawinietej folii a potem jeszcze do dziesieciu w
> > rozwinietej, zeby skorka sie przyrumienila.
> > Maselko z ktorym go podaje jest mocno czosnkowe
> >
> > Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
> > news:39e1760e@news.vogel.pl...
> > > Pstraga zawsze w dwojaki sposob. Nacinam mu brzuszek, zeby zrobic
> > > 'kieszonke', sole go i zostawiam na moment w lodowce. Rozwijam folie
> > > aluminiowa, smaruje ja troszke maslem. Klade pstraga i pakuje do
> > 'kieszonki'
> > > 1) cebule pokrojona w plastry+wiorki masla
> > > lub
> > > 2) bardzo duzo natki pietruszki a na wierzch rybki plastry cytryny -
> > jedna
> > > obok drugiej
> > >
> > > Wszystko zawijamy w folie i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15
min.
> > > Smacznego
> > > Ela
> > >
> > > Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
> > > news:8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > > > Jak zrobić z niego przysmak na obiadek? o tej pory obtaczam drania w
> > > > byłeczcze (czasem nie..) doprawiam wegetą i cytrynką, obkładam
> > pietruszką
> > > i
> > > > do piekarnika....
> > > >
> > > > A może ktoś ma lepszy pomysł?
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|