Data: 2000-10-09 09:02:17
Temat: Re: pstrąg
Od: "Ela" <e...@b...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
przepraszam, rzeczywiscie zapomnialam
ja uzywam jeszcze dodatkowo majeranek
Ela
Dorota <b...@f...hoga.pl> wrote in message
news:8rrtji$7us$1@news.tpi.pl...
> ja robie podobnie, z ta roznica ze nacieram pstraga pietruszka i
rozmarynem
> + maselko w srodku rybki i na folii, sol, pieprz i cytryna...
> 15 minut w piekarniku w zawinietej folii a potem jeszcze do dziesieciu w
> rozwinietej, zeby skorka sie przyrumienila.
> Maselko z ktorym go podaje jest mocno czosnkowe
>
> Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
> news:39e1760e@news.vogel.pl...
> > Pstraga zawsze w dwojaki sposob. Nacinam mu brzuszek, zeby zrobic
> > 'kieszonke', sole go i zostawiam na moment w lodowce. Rozwijam folie
> > aluminiowa, smaruje ja troszke maslem. Klade pstraga i pakuje do
> 'kieszonki'
> > 1) cebule pokrojona w plastry+wiorki masla
> > lub
> > 2) bardzo duzo natki pietruszki a na wierzch rybki plastry cytryny -
> jedna
> > obok drugiej
> >
> > Wszystko zawijamy w folie i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 min.
> > Smacznego
> > Ela
> >
> > Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
> > news:8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > > Jak zrobić z niego przysmak na obiadek? o tej pory obtaczam drania w
> > > byłeczcze (czasem nie..) doprawiam wegetą i cytrynką, obkładam
> pietruszką
> > i
> > > do piekarnika....
> > >
> > > A może ktoś ma lepszy pomysł?
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|