Data: 2000-10-09 08:04:42
Temat: Re: pstrąg
Od: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja robie podobnie, z ta roznica ze nacieram pstraga pietruszka i rozmarynem
+ maselko w srodku rybki i na folii, sol, pieprz i cytryna...
15 minut w piekarniku w zawinietej folii a potem jeszcze do dziesieciu w
rozwinietej, zeby skorka sie przyrumienila.
Maselko z ktorym go podaje jest mocno czosnkowe
Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
news:39e1760e@news.vogel.pl...
> Pstraga zawsze w dwojaki sposob. Nacinam mu brzuszek, zeby zrobic
> 'kieszonke', sole go i zostawiam na moment w lodowce. Rozwijam folie
> aluminiowa, smaruje ja troszke maslem. Klade pstraga i pakuje do
'kieszonki'
> 1) cebule pokrojona w plastry+wiorki masla
> lub
> 2) bardzo duzo natki pietruszki a na wierzch rybki plastry cytryny -
jedna
> obok drugiej
>
> Wszystko zawijamy w folie i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 min.
> Smacznego
> Ela
>
> Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
> news:8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Jak zrobić z niego przysmak na obiadek? o tej pory obtaczam drania w
> > byłeczcze (czasem nie..) doprawiam wegetą i cytrynką, obkładam
pietruszką
> i
> > do piekarnika....
> >
> > A może ktoś ma lepszy pomysł?
> >
> >
>
>
|