Data: 2000-10-09 07:41:11
Temat: Re: pstrąg
Od: "Ela" <e...@b...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pstraga zawsze w dwojaki sposob. Nacinam mu brzuszek, zeby zrobic
'kieszonke', sole go i zostawiam na moment w lodowce. Rozwijam folie
aluminiowa, smaruje ja troszke maslem. Klade pstraga i pakuje do 'kieszonki'
1) cebule pokrojona w plastry+wiorki masla
lub
2) bardzo duzo natki pietruszki a na wierzch rybki plastry cytryny - jedna
obok drugiej
Wszystko zawijamy w folie i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 min.
Smacznego
Ela
Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
news:8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Jak zrobić z niego przysmak na obiadek? o tej pory obtaczam drania w
> byłeczcze (czasem nie..) doprawiam wegetą i cytrynką, obkładam pietruszką
i
> do piekarnika....
>
> A może ktoś ma lepszy pomysł?
>
>
|