Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pstrąg
Date: Mon, 9 Oct 2000 10:04:42 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 37
Message-ID: <8rrtji$7us$1@news.tpi.pl>
References: <8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.hoga.pl
X-Trace: news.tpi.pl 971078066 8156 213.25.110.191 (9 Oct 2000 07:54:26 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 9 Oct 2000 07:54:26 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35181
Ukryj nagłówki
ja robie podobnie, z ta roznica ze nacieram pstraga pietruszka i rozmarynem
+ maselko w srodku rybki i na folii, sol, pieprz i cytryna...
15 minut w piekarniku w zawinietej folii a potem jeszcze do dziesieciu w
rozwinietej, zeby skorka sie przyrumienila.
Maselko z ktorym go podaje jest mocno czosnkowe
Użytkownik "Ela" <e...@b...com.pl> napisał w wiadomości
news:39e1760e@news.vogel.pl...
> Pstraga zawsze w dwojaki sposob. Nacinam mu brzuszek, zeby zrobic
> 'kieszonke', sole go i zostawiam na moment w lodowce. Rozwijam folie
> aluminiowa, smaruje ja troszke maslem. Klade pstraga i pakuje do
'kieszonki'
> 1) cebule pokrojona w plastry+wiorki masla
> lub
> 2) bardzo duzo natki pietruszki a na wierzch rybki plastry cytryny -
jedna
> obok drugiej
>
> Wszystko zawijamy w folie i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 min.
> Smacznego
> Ela
>
> Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
> news:8rrr2f$euo$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Jak zrobić z niego przysmak na obiadek? o tej pory obtaczam drania w
> > byłeczcze (czasem nie..) doprawiam wegetą i cytrynką, obkładam
pietruszką
> i
> > do piekarnika....
> >
> > A może ktoś ma lepszy pomysł?
> >
> >
>
>
|