Data: 2002-09-02 19:35:48
Temat: Re: pstrag z migdalami
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Adiemus wrote:
>
> czesc
> czy ktos moze posiada przepis na to?
> smazony oblozony platkami migdalow
1 pstrag oczyszczony (lub filet)
1/4 szklanki migdalow obranych ze skorki i pokrojonych w platki
sol, pieprz do smaku
2 lyzki masla lub smalcu
galazka pietruszki
ciezka patelnia
cieply talerz
Pstraga umyc, osuszyc, natrzec sola i pieprzem w srodku i na zewnatrz.
Na suchej patelni przypalic migdaly. Zdjac na talerzyk, rozgrzac na
patelni tluszcz, dodac pietruszke. Gdy tluszcz bedzie bardzo goracy,
wyjac pietruszke, dodac pstraga. Przewrocic po 4 minutach, posypac
polowa migdalow. Smazyc az mieso w najgrubszym miejscu nie bedzie
przezroczyste. Zdjac na rozgrzany talerz, posypac reszta migdalow,
podawac natychmiast.
Magdalena Bassett
|