Data: 2002-09-02 19:09:17
Temat: Re: pstrag z migdalami (P)
Od: kamila slawinska <k...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 2 Sep 2002 19:23:20 +0200, "Adiemus" <a...@n...com>
wrote:
>czesc
>czy ktos moze posiada przepis na to?
>smazony oblozony platkami migdalow
wersja za 'wysmienita kuchnia francuska', arkady 2000 - wielokrotnie
sprawwdzony, genialny w swej prostocie przepis:
(2 porcje)
2 pstragi, jakies 350 g kazdy, oczyszczone
1/3 szklanki maki
4 lyzki masla
1/4 szklanki migdalow w platkach
2-3 lyzki wytrawnego bialego wina
sol i pieprz do smaku
ryby wymyc i osuszyc. make wsypac do torebki plastikowej, wrzucic do
srodka pstragi i potrzasajac obtoczyc. nadmiar maki otrzasnac. polowe
masla rozgrzac na patelni na srednim ogniu, kiedy sie spieni wrzucic
pstragi i smazyc jakies 6-7 minut z kazdej strony na zloty kolor, az
mieso przy osciach zmatowieje. zdjac z patelni, przelozyc na ogrzany
polmisek i przykryc, by nie wystygly. na patelnie dorzucic reszte
masla i obsmazyc na nim migdaly na zloty kolor. wlac wino i gotowac
przez 1 minute, ciagle mieszajac, az troche zgestnieje. polac tym
sosem ryby i natychmiast podawac.
smacznego!
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush
|