Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "Chiron" <c...@o...eu>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Date: Fri, 30 May 2014 20:53:59 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 39
Message-ID: <lmak2c$mvl$1@node2.news.atman.pl>
References: <llppvv$8h9$1@node2.news.atman.pl>
<g9f0iaj33lwz$.jlz06ehlabh8.dlg@40tude.net>
<llr4gb$jp8$1@node2.news.atman.pl>
<1o7ux6gvi5h7y$.9zqvbrdrbo09.dlg@40tude.net>
<lls9q0$v7c$1@mx1.internetia.pl>
<pq4gi5nd0rkd.fr0uvf6t2etk$.dlg@40tude.net>
<llteq2$pm0$1@node1.news.atman.pl>
<5382468f$0$2247$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5382f483$0$2150$65785112@news.neostrada.pl>
<llvt67$967$1@node2.news.atman.pl>
<538491dc$0$2363$65785112@news.neostrada.pl>
<lm269u$fmk$1@node2.news.atman.pl>
<5384ab0a$0$2154$65785112@news.neostrada.pl>
<53884c01$0$2236$65785112@news.neostrada.pl>
<lm9lr8$o99$1@node2.news.atman.pl>
<538889e9$0$2140$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: staticline25371.toya.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1401475981 23541 217.113.230.73 (30 May 2014 18:53:01
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 May 2014 18:53:01 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356089
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@q...pl> napisał w wiadomości
news:538889e9$0$2140$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2014-05-30 12:18, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:53884c01$0$2236$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2014-05-27 17:11, FEniks pisze:
>>>>
>>>> A ja sobie zrobię tę wersję z francuskiego, jak tylko uda mi się
>>>> kupić jakąś fajną rybkę.
>>>
>>> No i zrobiłam wczoraj. Z filetem pstrąga łososiowego. Najpierw
>>> podsmażyłam na patelni pokrojone w paski: cukinię, cebulę, paprykę,
>>> pomidory (te ostatnie z puszki), z solą, odrobiną cukru, czosnkiem,
>>> pieprzem, bazylią, do momentu aż pomidory odparowały. Potem wyłożyłam
>>> to wzdłuż środka płata ciasta francuskiego, na to dałam posoloną rybę,
>>> boki ciasta pokroiłam w paski i połączyłam przekładając na przemian.
>>> Górę posmarowałam rozkłóconym jajkiem, piekłam 25 minut w 200
>>> stopniach, pod koniec pieczenia posypałam wierzch wiórkami żółtego
>>> sera. Nie chciało mi się bawić w origami, bo nie zależało mi aż tak
>>> bardzo na wizualnym efekcie (to był zwykły obiad), ale i tak wyszło
>>> całkiem całkiem ładne danie. Zdjęcia niestety nie mam, bo byliśmy
>>> głodni i nikomu nie w głowie było fotografowanie. A może szkoda, bo by
>>> trochę przestygło, a tak - z łakomstwa poparzyłam sobie podniebienie,
>>> czego skutki odczuwam do dziś.
>>
>> Fajnie, teraz przeglądam sobie to wszystko- i chyba dominującym uczuciem
>> jest...przygnębienie własnym brakiem umiejętności kulinarnych. Dostałem
>> sporo rad- ale nie wiem, czy będę je umiał dobrze spożytkować
>> :-(
>
> A dużo masz piniondzów?
Na dobry obiad powinno wystarczyć:-)
--
Chiron
|