Data: 2014-05-30 20:53:59
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@q...pl> napisał w wiadomości
news:538889e9$0$2140$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2014-05-30 12:18, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:53884c01$0$2236$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2014-05-27 17:11, FEniks pisze:
>>>>
>>>> A ja sobie zrobię tę wersję z francuskiego, jak tylko uda mi się
>>>> kupić jakąś fajną rybkę.
>>>
>>> No i zrobiłam wczoraj. Z filetem pstrąga łososiowego. Najpierw
>>> podsmażyłam na patelni pokrojone w paski: cukinię, cebulę, paprykę,
>>> pomidory (te ostatnie z puszki), z solą, odrobiną cukru, czosnkiem,
>>> pieprzem, bazylią, do momentu aż pomidory odparowały. Potem wyłożyłam
>>> to wzdłuż środka płata ciasta francuskiego, na to dałam posoloną rybę,
>>> boki ciasta pokroiłam w paski i połączyłam przekładając na przemian.
>>> Górę posmarowałam rozkłóconym jajkiem, piekłam 25 minut w 200
>>> stopniach, pod koniec pieczenia posypałam wierzch wiórkami żółtego
>>> sera. Nie chciało mi się bawić w origami, bo nie zależało mi aż tak
>>> bardzo na wizualnym efekcie (to był zwykły obiad), ale i tak wyszło
>>> całkiem całkiem ładne danie. Zdjęcia niestety nie mam, bo byliśmy
>>> głodni i nikomu nie w głowie było fotografowanie. A może szkoda, bo by
>>> trochę przestygło, a tak - z łakomstwa poparzyłam sobie podniebienie,
>>> czego skutki odczuwam do dziś.
>>
>> Fajnie, teraz przeglądam sobie to wszystko- i chyba dominującym uczuciem
>> jest...przygnębienie własnym brakiem umiejętności kulinarnych. Dostałem
>> sporo rad- ale nie wiem, czy będę je umiał dobrze spożytkować
>> :-(
>
> A dużo masz piniondzów?
Na dobry obiad powinno wystarczyć:-)
--
Chiron
|