Data: 2008-09-02 19:07:59
Temat: Re: pyszny zawsze-sie-udajacy sernik
Od: "Andy" <d...@d...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> schrieb im Newsbeitrag
news:q8SdnSBeocHV9CDVnZ2dnUVZ_uOdnZ2d@posted.townsen
dcommunicationinc...
> dobry wrote:
>
>> http://www.gotujmy.pl/pyszny-sernik-3-warstwowy,prze
pisy,31921.html
>>
>> Jak w tytule - nie sposob popsuc tego przepisu.
>>
>> pozdrowka
>
>
> Pisanie dobrych przepisow to sztuka. Wrzucajac swoje przepisy na grupe,
> zapraszasz krytyke, wiec przeczytaj je pare razy zanim podasz,
> zastanawiajac sie, co nie jest jasne dla kogos, kto nigdy tego przepisu
> nie robil. Najlepiej podawaj same przepisy, a nie linki do strony, na
> ktorej zarabiasz, bo to nie eleganckie i wrecz spamerskie.
>
>
> Pare uwag:
>
> . popraw bledy: " 1 jako cale", "1 jajko i j zóltko"
>
> . margaryna jest niezdrowa, zamien na maslo
>
> . nie podawaj ilosci w szklankach, bo szklanki moga miec bardzo rozne
> wielkosci
>
> . w skladnikach jest "smietana" bez ilosci - jesli dodam 50 ml albo 250 ml
> to tez tak samo wyjdzie?
>
> . piszesz "Ciasto podzielic na 3 czesci i kazda oddzielnie upiec na zloty
> kolor" ale jak? upiec 3 kule? rozwalkowac? rozgniesc? moze ciasto jest
> plynne? na blasze czy w formach? I dlaczego piec oddzielnie? W moim piecu
> mieszcza sie 3 okragle formy naraz.
>
>
> MB
Z ust mi to Pani wyjela, pani Magdo. Zobaczylem przepis, wydrukowalem,
apotem siadlem i nie wiedzialem, czy smiac sie czy plakac.
Wlasnie z tych w/w powodow.
Andy
|