Data: 2008-09-02 21:17:56
Temat: kotlety z winogronami
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
mamqa wrote:
> Magdalena Bassett pisze:
>
>> dobry wrote:
>>
>>> http://www.gotujmy.pl/pyszny-sernik-3-warstwowy,prze
pisy,31921.html
>
>
>>
>> Pisanie dobrych przepisow to sztuka. Wrzucajac swoje przepisy na
>> grupe, zapraszasz krytyke, wiec przeczytaj je pare razy zanim podasz,
>> zastanawiajac sie, co nie jest jasne dla kogos, kto nigdy tego
>> przepisu nie robil. Najlepiej podawaj same przepisy, a nie linki do
>> strony, na ktorej zarabiasz, bo to nie eleganckie i wrecz spamerskie.
>
>
> Pani Bassett ma rację, ale... ale proszę nie zniechęcaj się.. Ja tak
> strasznie nie lubię z tej grupy ściągać samego spamu i trolii, tak
> przynajmniej jest jakiś przepis czyli coś co pasuje do tej grupy :)
>
> Mamqa
Jesli poprawki go zniecheca, to szkoda. Jesli chodzi o ciekawy przepis,
to moze nastepujace danie przyda sie w ten jesienny dzien:
Kotlety z winogronami
4 platy z kurzej lub indyczej piersi lub kotlety schabowe bez kosci
1 lyzka musztardy
1 lyzka pieprzu
1 lyzka miodu
1 lyzeczka soli
2 lyzki miekkiego masla
winogrona
jajko do panierowania
maka do panierowania
olej i maslo do smazenia
Platy miesa rozbic jak nacieniej. Wymieszac maslo, musztarde, pieprz,
miod i sol. Posmarowac tym kazdy plat miesa z jednej strony. Ulozyc
kilka winogron na posmarowanej stronie w poprzek plata i zwinac jak
rolade. Umoczyc w jajku i mace, smazyc w mieszance oleju i masla az
zlote naookolo.
Podac z kolorowa salata, z ryzem lub ziemniakami, a na deser np. ciasto
czekoladowe.
MB
|