Data: 2005-01-24 14:50:22
Temat: Re: pytanie o mrozenie
Od: Tucherka <p...@N...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
... napisał(a):
> Witajcie!
> Zainspirowana ;) mrozonkami w sklepach postanowilam wypelnic moja zamrazarke
> przeroznymi wlasnorecznie przygotowanymi daniami, ktore moznaby bylo
> przyrzadzic w razie potrzeby w ciagu kilkunastu minut. Po przejrzeniu ofert
> postanowilam stopniowo robic i zamrazac nastepujace produkty: kluski
> slaskie, knedle z owocami, kopytka, leniwe, pierogi z roznymi farszami,
> pyzy. Mam tylko jeden problem: czy ww. produkty przed zamrozeniem gotowac,
> podgotowywac czy zamrazac surowe... Czy aby sie nie posklejaly nalezy je
> zamrazac osobno, a dopiero potem umieszczac w torebkach? Czy ktos ma jakies
> doswiadczenia w tym zakresie? Bede wdzieczna za wszystkie rady...
> Pozdrawiam. Magda
>
>
jesli chodzi o pierogi to ja zawsze podgotowywalam tylko (do wody dodaj
lyzke oleju) potem rozkladalam na tacy, czekalam az ostygna a potem
pakowalam po jednej warstwie przekladajac folia zeby sie nie posklejaly
i siuuuup do zamrazarki :) ;) a ta reszta to pewnie podobnie tylko
musisz uwazac zeby Ci sie nie poskleialy i zawsze po podgotowaniu kladz
kazde osobno i odczekaj az wystygnie...
pozdro tuch :)
|